joi, 13 septembrie 2012

Transparenta la aplicarea sistemului bonus malus


          Cu incepere de pe 15 septembrie, soferii care detin polita de raspundere civila auto, vor avea acces la istoricul evenimentelor rutiere proprii. Aceasta decizie a fost luata de CSA, si este in folosul asiguratilor, deoarece nu va permite asiguratorilor cresterea nefondata a  pretului  RCA.  
          Ce inseamna bonus – malus?, cu totii stim ca de la un an la altul pretul  RCA variaza, aceasta variatie fiind atribuita cresterii preturilor. In afara de cresterea preturilor, inevitabila de altfel, mai conteaza si bonus malus, adica daca in decursul unui an de asigurare, un sofer are accidente, la cumpararea urmatoarei polite i se aplica componenta malus, adica RCA-ul va fi mai scump. De asemenea, daca acelasi sofer in decursul unui an asigurat nu are evenimente rutiere, asiguratorul ii acorda bonus-ul, respectiv un RCA la un pret mai mic.
        Aceasta decizie a CSA se va realiza/iplementa cu ajutorul bazei CEDAM. DAca vrei sa iti vezi istoricul rutier poti intra pe http://cedam.csa-isc.ro/index.php?id=9 , interogarea se face pe baza cod numeric personal, CUI, numar de inmatriculare si serie de sasiu.Se vor afisa evenimentele rutiere cu incepere din anul 2008.
          Drum bun si fara accidente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu